سوئیچ شبکه چیست؟2نوع سوئیچ از نظر سرعت!

سوئیچ شبکه چیست؟2نوع سوئیچ از نظر سرعت!
در این پست می‌خوانید:

سوئیچ شبکه:

 سوئیچ شبکه چیست؟

 

 سوئیچ شبکه یک دستگاه مخصوص شبکه کامپیوتری است، که پورت های دستگاه شبکه را به هم متصل می کند ،و کار پردازش و انتقال داده ها را در بستر لایه دومOSI انجام می‌دهد. این دستگاه نیز دیوایس هایی را که در بستر یک شبکه قرار دارند به هم متصل می کند. وتعداد پورت های مودم یا روتر را افزایش می دهد. اگر داخل یک شرکتی بخواهید چندین سیستم را به هم متصل کنید تا با هم ارتباط داشته باشند باید از دستگاه سخت افزاری به نام سوئیچ استفاده کنید.

نقش اصلی سوئیچ (Switch)در شبکه چیست؟

نقش اصلی سوئیچ شبکه

سوئیچ ها داخل شبکه کار مدیریت داده ها را انجام می‌دهند و اگر یک سیستم بخواهد یک پیغامی به سیستم دیگری بفرستد اول وارد سوئیچ میشود و سوئیچ ،بسته و آن پیغام را به مقصد می رساند .این باعث می شود که تمامی  سیستم ها با هم در ارتباط باشند. و تمامی اطلاعات و دیتا هایی که از هر نود و سیستمی دریافت می کند .از طریق پورت های خروجی به سمت مقصد ارسال می‌کند .این سخت‌افزارها بسیار هوشمند بوده و می‌دانند که هر دیتایی باید به کدام یک از سیستم ها برود و باعث جلوگیری از ترافیک داده ها در بستر شبکه میشود .

انواع سوئیچ ها از نظر سرعت در شبکه:

سوئیچ ها از نظر سرعت به دو دسته تقسیم می شوند:

  • Fast ethernet
  • Gigabit ethernet

کاملاً مشخص است که هرچه سرعت بیشتری برای سوئیچ ها در نظر بگیرید با سرعت بالاتری اطلاعات را دریافت می کنند و به مقصد می رسانند. انتخاب این سرعت بر عهده مدیران شبکه می باشد که از چه نوع سرعتی استفاده کنند.

 همانطور که می‌دانید هر دستگاهی مک آدرس خودش را دارد سوئیچ ها مک آدرس آن دستگاه ها را یاد می‌گیرند و داده‌ها را به صاحبان مک آدرس ها می فرستند. سوئیچ ها فقط می توانند دیوایس ها و پرینتر های داخل شبکه را به هم متصل کنند .حالا اگر این شبکه بخواد به اینترنت متصل شود باید از دستگاهی به نام روتر استفاده کند.

 

 روتر چیست ؟و چه کاربردی دارد ؟

انواع مودم

روتر دستگاهی است که وظیفه مسیریابی در بستر اینترنت را بر عهده دارد .روتر مشکل امنیت در بستر شبکه را برطرف کرد و پهنای اینترنت شبکه را گسترده کرد .

روتر یک آی پی آدرس به هر کدام از دستگاه های شبکه می دهد تا در هنگام دریافت و ارسال داده ها، آدرس مقصد و مبدا خود را بداند و بسته های ارسالی و دریافتی در بستر شبکه گم نشوند. و به مقصد خود برسند .

اگر ما دو شبکه مجزا از هم داشته باشیم این دو شبکه به شرطی می توانند با هم تعامل داشته باشند که از یک روتر استفاده کرده باشند .در غیر این صورت هیچ بسته ای نمی تواند خارج از محدوده شبکه رد و بدل شود.

 در ساختمان ها و شرکت های بزرگ که صدها رایانه به شبکه وصل هستند این روتر ها هستند که با استفاده از آن می توانید سطح دسترسی افراد و نحوه اتصال افراد به شبکه ،محدودیت های اینترنتی یا تنظیمات امنیتی را انجام دهید.

 مودم چیست؟

تفاوت مودم و روتر

 در واقع مودم دستگاهی است که از طریق آن به یک سرویس دهنده اینترنت در راه دور متصل می شوید .و از طریق آن به دستگاه هایی مثل رایانه و تلفن همراه مرتبط می شوید .مودم ها شبکه داخلی شما را به شبکه بزرگ خارجی وصل می کنند که ممکن است به صورت آنالوگ و دیجیتال باشد.

 بیشتر مودم های امروزی روتر هم هستند روی بیشتر آنها نوشته شده مودم -روتر که از طریق پورت هایی به رایانه یا تلفن های همراه مختلف می توانید وصل شوید و یک شبکه داخلی را به وجود بیاورید.

 تفاوت مودم و روتر:

  1.  به عنوان اولین تفاوت باید بگویم که مودم ها برای اتصال به یک سرویس دهنده اینترنت تولید شده اند .
  2. در مودم درگاه هایی وجود دارد که به خط تلفن متصل می شوند.
  3.  در مودم ها درگاه هایی برای اتصال به فیبر نوری وجود دارند.
  4.  ممکن است در مودم ها شیاری باشد که سیم کارت در آن قرار دهیم .

ولی در دستگاه هایی که فقط رو تر باشند چنین درگاه‌های وجود ندارد .در روتر ها چندین پورت wan که محل اتصال روتر و اینترنت است و چندین پورت Lan که برای اتصال روتر به دستگاه ها هستش به کار میروند.

 دیگر تفاوت روتر و مودم بحث امنیت است که در روتر ها امنیت بالاتر است. روترها تشخیص میدهند که چه دیوایسی به صورت غیرمجاز متصل شده بنابراین دسترسی را قطع میکنند .

در روتر ها امکانات نرم‌افزاری بالایی وجود دارد که می توانید شبکه را به خوبی مدیریت کنید ولی در مودم هایی با قابلیت روتر چنین امکاناتی ندارید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید