امنیت شبکه چیست؟13راهکار امنیت !

امنیت شبکه چیست؟13راهکار امنیت !
در این پست می‌خوانید:

امنیت شبکه چیست؟

 

در جامعه کنونی ما که همه جا در مورد حوزه فناوری و اطلاعات و رسانه ها صحبت می شود بحث امنیت شبکه نیز مطرح می شود. امنیت شبکه که اگر به درستی از آن استفاده شود، حریم خصوصی و شخصی هرکسی در هر دیوایس و کامپیوتری حفظ خواهد شد.

امنیت شبکه چیست؟

امنیت شبکه چیست

 به بیان ساده و صریح به مجموعه اقداماتی که به منظور جلوگیری از ایجاد مشکل امنیتی در بستر شبکه صورت می گیرد را امنیت شبکه میگویند.که به دو صورت سخت افزاری و نرم افزاری انجام می گیرد.

 انواع راهکارها در مباحث امنیت شبکه کدامند:

راهکارهای کنترل امنیت بسیار زیادند، که اساسی ترین آنها را بیان می‌کنیم .اما اگر از دیوایس های کوچکتر استفاده می کنید نیازی نیست همه آنها را به کار ببرید ،ولی در مقیاس های بزرگتر و برای کارهای حساس تر می توان از بیشتر آنها استفاده کنید. 

  • Access control به معنی کنترل دسترسی 
  • Behavioral analytics به معنی تحلیل عملکرد و تعیین معیارها
  • Application security به معنی امنیت نرم افزار
  • Antivirus and anti malware software به معنی نرم افزارهای مقابله با ویروس و بدافزار
  • Data loss prevention به معنی جلوگیری از دست رفتن اطلاعات
  • Email security به معنی امنیت ایمیل
  •  Firewalls به معنی دیوار آتش (نرم افزاری و سخت افزاری)
  • Mobile device security به معنی امنیت دستگاه تلفن همراه 
  • Network segmentation به معنی تقسیم بندی شبکه
  • Security information and event management به معنی اطلاعات امنیتی و مدیریت رویداد
  • VPN مخفف Virtual private network به معنی شبکه خصوصی مجازی 
  • Web security به معنی امنیت وب
  • Wireless security  به معنی امنیت شبکه بی سیم

 

مدیریت دسترسی ها:

مدیریت دسترسی ها ( امنیت شبکه )

 در هر شبکه ای چه کوچک و چه بزرگ چه شخصی و چه عمومی باشد، بهتر است که دسترسی ها را محدود کنید تا مشکلی پیش نیاید .با این کار دسترسی افراد را به شبکه ها کنترل می کنید و افرادی که دارای مجوز باشند ،حق استفاده از شبکه را دارند .شما با ایجاد محدودیت ،در واقع امنیت شبکه را بالا میبرید و شما با تعیین IP mac address محدودیت برای اتصال به شبکه را برقرار می کنید. یا حتی می توانید پورت ها و سرویس هایی را که از آن استفاده نمی کنید را غیرفعال کنید.

بررسی عملکردها:

وقتی عملکرد های مناسب و طبیعی را در سطح شبکه به صورت طبقه بندی شده بدانیم ،آن وقت آن نوع عملکرد های مشکوک و غیر مجاز را می توانیم مدیریت کنیم .و همیشه میتوانیم شبکه را به صورت ریتمی مشخص تحت کنترل خود بگیریم.

امنیت نرم افزارها:

انواع نرم افزار های کامپیوتری و تحت وب که از آنها در ارتباط با شبکه استفاده می شود ،باید طبق اصول امنیت نوشته شده باشند.وگرنه مشکلات نرم افزاری که به آن باگ هم گفته میشود پیش میآید .امنیت یک نرم افزار به عوامل مختلفی از قبیل فریم ورک ها و سرویس های مختلف بستگی دارد. 

آنتی ویروس:

آنتی ویروس

بدون شک استفاده از آنتی ویروس ها و ضد بدافزارها در شبکه میتواند به دفع مشکلات امنیتی و تقویت داخل شبکه کمک بسیاری نماید.در بعضی از مواقع که انواع ویروس ها و بد افزارها به داخل شبکه نفوذ میکنند و مشکلاتی را ایجاد می نمایند ، این آنتی ویروس ها و ضد بد افزارها به صورت راهکارهای سازمان یافته تقویت شده اند که می توانند با آنها مبارزه کنند.

جلوگیری از انتشار اطلاعات:

در بحث data loss prevention در مورد راهکارهای امنیتی بیان شده است ،که برای تیم امنیتی شبکه واضح گفته شده تا اطلاعات داخل سازمان از طریق افراد مجموعه یا افراد دیگر به بیرون درز پیدا نکند.

امنیت ایمیل:

ایمیل ها از نظر امنیت باید پوشش خوبی داشته باشد .چون بسیاری از این ایمیل ها توسط نفوذ هکرها حملاتی نظیر تزریق بدافزار و ویروس و فیشینگ را روی شبکه انجام می‌دهند ،که باید راهکارهای مناسبی جهت تشخیص و مقابله با این موضوع به کار برد.

استفاده از فایروال:

فایروال

 فایروال ها هم به صورت نرم‌افزاری و هم به صورت سخت افزاری و یا ترکیبی از این دو وجود دارند که برای کنترل کیفیت ترافیک و درخواست ها در بستر شبکه موثرند. از جمله مواردی که فایروال ها در برابر آنها می توانند عملکرد مناسبی داشته باشند ،مسدودسازی درخواست های مغایر با قوانین و معیارهای سطح دسترسی ها و مقابله با حملات تکذیب سرویس (DDOS)است.

امنیت دستگاه تلفن:

امروزه استفاده از تلفن همراه برای همگان از اهمیت بیشتری پیدا کرده است . هر روز که موبایل های هوشمند و پیشرفته تری به بازار عرضه میشوند ،انواع پلتفرم ها  بر روی گوشی قابل اجرا خواهند بود .به خاطر همین امکان نفوذ هکرها به گوشی راحتتر  میباشد.عوامل امنیت شبکه باید طوری مدیریت و برنامه ریزی داشته باشند که راهکارهای مناسب جهت برقراری امنیت ایجاد شود.

تقسیم بندی شبکه:

اگر شبکه را به بخش های مختلفی تقسیم بندی کنیم مشکلات امنیتی کاهش پیدا می کند چنانچه اگر در یک قسمتی مشکلی پیش بیاید دیگر بخش های شبکه تحت تاثیر آن قرار نمی گیرند.

 اطلاعات امنیتی و مدیریت رویداد:

 شرکت هایی وجود دارند که سرویس ها و ابزار هایی را جهت راهکارهای امنیتی در سازمان یا شرکت و یا هر قسمت دیگری فراهم می کنند که اطلاعات لازم برای شناسایی و پاسخ به تهدیدات را برای عوامل تامین امنیت شبکه های کامپیوتری می فرستد.

 شبکه خصوصی مجازی:

شبکه خصوصی مجازی

 یکی دیگر از راهکارهای تامین امنیت استفاده از شبکه خصوصی مجازی می باشد که قابلیت رمزنگاری اطلاعات و تراکنش های انجام شده در بستر شبکه را داراست.

 امنیت وب:

 اگر از طریق وب امنیت صورت بگیرد می تواند وب سایت های مخرب را مسدود نماید و همچنین امنیت وب سایت های دیگر را برقرار نمایند.اگر سایتی دامنه خوب و درستی را بکار برده باشد،هم از نظر امنیت و هم از نظر عملکرد راه درستی را در پیش گرفته است.دامنه هایی با پسوند com.و org.وnet. از عملکردهای خیلی خوبی برخوردارند.

 امنیت شبکه بی سیم:

 چون شبکه های بی سیم مانند شبکه های سیمی از محافظت بالایی برخوردار نیستند،بنابراین باید نهایت محدودیت و کنترل را روی شبکه های بیسیم اعمال نمایید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید