هاب شبکه چیست؟3دسته هاب شبکه!

هاب شبکه چیست؟3دسته هاب شبکه!
در این پست می‌خوانید:

 

هاب شبکه چیست؟

هاب هم مانند سوئیچ وسیله ای برای ایجاد شبکه است ولی از سوئیچ ارزان تر و ساده ترند.کار کردن با آن آسان است و نیاز به پیکربندی خاصی ندارد .هاب ها در واقع محل اتصال شبکه های محلی در یک نقطه را بر عهده دارند .

هاب ها جزو تجهیزات لایه اول دسته بندی می شوند، هاب ها برخلاف سوئیچ هنگام انتقال داده ها از مبدا به مقصد، به آدرس مک فرستنده و گیرنده کاری ندارد .هاب ها سیگنال را از روی پورت فرستنده بر می دارد اما نمیتواند تشخیص دهد که سیگنال دریافتی را باید به کدام پورت منتقل کند، به خاطر همین سیگنال را به همه پورت های متصل به خود می فرستد.( به غیر از همان پورتی که آن را دریافت کرده است.)

 تا مقصد اصلی آن سیگنال را دریافت کند. این فرستادن سیگنال ها به همه پورت ها باعث ایجاد ناامنی می شود، در این بین ممکن است کسانی باشند تا از این داده ها سوء استفاده کنند و همین که باعث ترافیک شبکه ای و تصادم بسته ها می شود .

از دیگر معایب هاب این است که پورت های هاب هم زمان نمی توانند هم گیرنده و فرستنده باشند .زمانی که یکی از پورت ها فرستنده است، دیگری فقط گیرنده است و نمی تواند در آن واحد فرستنده هم باشد .

در حالی که سوئیچ دستگاهی دوطرفه است .و تمام پورت های آن همزمان هم فرستنده و هم گیرنده هستند.

 این عوامل باعث شده است که دیگر از هاب خیلی به ندرت استفاده شود .و سوئیچ ها به خاطر اینکه بین پورت ها به خوبی مدیریت می کند ،و هر سیگنال را فقط به مقصد خودش می رساند جایگزین خوبی به شمار می رود .

هاب ها برای شبکه های کوچک خوب و مقرون به صرفه است .چون به برنامه ریزی زیادی نیاز ندارد ،ولی برای شبکه های بزرگ می توان از سوئیچ استفاده کرد که از پهنای باند خوبی برخوردار است .و پهنای باند خود را با پورت های دیگر به اشتراک نمی گذارد . و به این صورت از سرعت بالاتری برخوردار است. برخلاف هاب ها، بسته های دریافتی را فقط به مقصد اصلی خودش که آدرسش را در جدولی که براش تعریف کرده‌اند می فرستد. 

انواع هاب:

انواع هاب

 

هاب های شبکه به سه دسته تقسیم میشوند:

  1. هاب پسیو(passive hub)
  2. هاب اکتیو(active hub)
  3. هاب هوشمند(intelligent hub)

هاب پسیو:این نوع هاب ها عملکرد بسیار ساده ای دارند.آنها فقط به برقراری ارتباط گره های یک شبکه محلی با همدیگر استفاده می شوند.

به طوری که هر زمانی یک بسته ای دریافت می کنند، همزمان به همه پورت ها می فرستد .و اگر در این بین داده ای از بین برود قادر به بازگرداندن آن نیست و فرستنده باید آن را دوباره بفرستد.

هاب اکتیو: این هاب ها در مقایسه با هاب های پسیو قابلیت بهتری دارند، آنها زمانی اگر سیگنال هایی که به دستشان برسند، با مشکلی مواجه شوند یا معیوب باشند، قبل از اینکه به پورت های دیگر ارسال کنند، می‌توانند باز تولید کنند، تا به شکل درستی به مقصد برسد.

هاب هوشمند: این نوع هاب ها ضمن اینکه قابلیت ها ب های اکتیو را دارند، برخی از مکانیزم های مدیریتی را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهند. آنها می توانند مشکلات شبکه را شناسایی کنند و اطلاعاتی به دست بیاورند .مانند پهنای باند، ظرفیت شبکه، جداول مسیریابی و غیره .

کارت شبکه چیست؟

کارت شبکه

کارت رابط شبکه (network interface controller) در واقع سخت افزار رایانه ای است که به صورت کاربردی در شیار هایی که در مادربرد کامپیوتر است قرار می گیرد و باعث می شود که کامپیوتر به شبکه متصل شود. در واقع کارت شبکه یک واسطه ای است بین کامپیوتر و شبکه.

 اکثر کامپیوتر ها این کارت را دارند. اگر هم نداشته باشند می توانیم برای افزایش عملکرد کامپیوتر به آن اضافه کنیم .همه کامپیوترها و لپ تاپ ها برای اتصال به هم و اشتراک برنامه ها از نظر سخت افزاری احتیاج به این کارت شبکه(LAN Card) دارند. کارت شبکه را برای همه شبکه ها از جمله شبکه اترنت و کابلی ،شبکه بی سیم ،شبکه وای فای و سرور بخش ضروری است .

وظیفه کارت شبکه چیست؟ 

 برای اینکه یک دیوایس به دیوایس های دیگر متصل شود یا به یک شبکه مرکزی وصل شود به کارت شبکه نیاز دارد .البته با استفاده از کارت شبکه یک دیوایس به دیوایس دیگر می تواند متصل شود اما کافی نیست. بلکه برای اتصال به دستگاهی به نام روتر نیاز خواهد داشت.

یک دستگاه از طریق کارت شبکه به روتر متصل می‌شود و از طریق روتر به اینترنت .و به این طریق ارتباط بین دستگاه شما و دیگر دستگاه ها را برقرار میکند.

 از مزایای کارت شبکه می توان به این موارد اشاره کرد :

  1. سرعت اتصال به اینترنت به حدی بالا است که در حد گیگابایت است.
  2.  دستگاه های بسیاری می توانند از طریق پورت های کارت شبکه به هم متصل شوند.
  3.  دیتا های قابل اشتراک بین کاربران می توان قرار داد.وارتباط بین کاربران قابل اطمینان است. 

معایب کارت شبکه:

  1. استفاده از کارت شبکه های کابلی سخت است چون مانند روتر بیسیم قابل‌حمل نیست.
  2.  برای ارتباط نیاز به پیکربندی دارد.
  3.  داده و اطلاعات امنیت کافی ندارند. 

کارت شبکه سرور چیست؟

کارت شبکه سرور

 در سرور های مرکزی چندین کارت شبکه وجود دارد که کارهایی مثل جداسازی ترافیک و load balancing را انجام می دهند.  کارت شبکه جزو جدایی ناپذیر سرور است و بدون آن سرور نمی‌تواند به کارش ادامه دهد.

 کار سرور شبکه انجام کوئری، پردازش و آنالیز ساختارهای پردازشی از اینترنت هست و سپس نتایج را از طریق کارت شبکه به کلاینت مقصد می رساند.

 کارت شبکه کامپیوتری چیست؟

 بیشتر کامپیوتر ها طوری طراحی شده اند که کارت شبکه را دارند و از طریق کارت شبکه به کامپیوتر های دیگر متصل می شوند .اما اگر کامپیوتر کارت شبکه نداشته باشد می تواند به کار خود ادامه دهد و از طریق بلوتوث یا فلش USBتبادل دیتا را انجام دهد .(پورت های کارت شبکه از پشت کیس قابل مشاهده است.)

کارت شبکه لپ تاپ کجاست؟

 پورت های کارت شبکه لپ تاپ در طرفین آن قرار دارد که به پورت های RJ45 شناخته می شوند و عموماً به صورت استاندارد تولید می شوند. این پورت ها که گاهی اوقات هم ممکن است در پشت لپتاپ قرار بگیرد شبیه پورت تلفن ولی کمی بزرگتر است .و شما می‌توانید از طریق کابل اترنت لپ تاپ را به کامپیوتر های دیگر ،هاب ،سوئیچ شبکه و روتر وصل کنید. تا در نهایت به اینترنت و یا شبکه متصل شوید. در صورت نداشتن شما می‌توانید با استفاده از PC card یا کارت شبکه USB ethernet این قابلیت را اضافه کنید. 

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید